Hallo!

Als je op mijn website of Facebook-pagina zit, ken je mij waarschijnlijk al. Mocht je dit bericht via-via hebben ontvangen, dan is het misschien wel nuttig als ik me kort voorstel. Ik ben Gaitri Pagrach-Chandra, auteur van 5 kookboeken, onder andere Het Nederlands Bakboek (Kookboek van het Jaar 2012) en Zelfgebakken/Warm Bread and Honey Cake (Guild of Food Writers Cookery Book of the Year 2010). Op mijn website kun je veel meer over mij en mijn boeken lezen. Omdat ik regelmatig de vraag krijg of ik workshops geef, heb ik besloten om mijn keuken in de Oude Pastorie in Tricht open te stellen voor jullie en workshops in twee thema’s aan te bieden. In kleine groepjes, zodat er veel persoonlijke aandacht is voor de deelnemers. Per workshop, per tijdvak, is er plaats voor 5 personen.

Workshop: Bakken met specerijen

Je leert spekkoek en kruidkoek maken én je mag je handen vies maken in het deeg voor Friese Dúmkes. De spekkoek proeven wij samen bij een kopje koffie of thee en, mocht er wat overblijven, dan mag je dit uiteraard mee naar huis nemen! Ook krijg je een kruidkoek mee en je zelfgemaakte dúmkes. Deze workshop zal ongeveer 3,5 uur duren en kost € 50,- per persoon. De workshop begint om 13.00 uur en vindt plaats op:

  • dinsdag 17 februari
  • vrijdag 27 februari (VOL)

Workshop: Indo-Caribische curry maaltijd

In deze workshop laat ik zien hoe je een Indo-Caribische curry  met kip bereidt. Op verzoek kan het natuurlijk ook vegetarisch. Vervolgens maken wij samen twee soorten roti: de dikke Sada-roti (lijkt een beetje op een naanbrood, qua textuur) en de prachtig gelaagde Paratha, wat meer techniek vereist. Daarbij bereiden we een Indiase zoete lekkernij en eten alles samen op met een bijpassende salade/groentegerecht en een glas wijn of sap. Ik ga uit van 3,5-4 uur, want rustig en gezellig eten hoort er ook bij! De kosten per persoon zijn € 60,-. De workshop begint steeds om 9.30. Workshops staan gepland op de volgende data, maar op verzoek zijn er ook andere mogelijkheden. Wij hebben inmiddels een workshop achter de rug en de deelneemsters zeiden het volgende:

“Heerlijk gegeten, geluisterd, gekookt en gelachen, leuk!”

“Gezelligheid, gastvrijheid. De tijd is omgevlogen!”

“Leerzaam, leuk en gezellig!”

“Het maken, bakken en ‘klappen’ van de roti waren leuk!”

“A well-organised workshop with interesting content, delicious recipes, nice people, outstanding demonstration, cozy atmosphere and a nice location.”

  • vrijdag 6 februari (VOL)
  • maandag 16 februari (VOL)
  • vrijdag 6 maart

Algemeen

Uiteraard gebruik ik mijn eigen recepten tijdens de workshops. Je krijgt ook alle gebruikte receptuur mee naar huis. Een workshop kan alleen doorgaan als er 5 mensen zich inschrijven. Het is daarom handig als je een eerste en tweede voorkeursdatum opgeeft. Alle details worden je t.z.t. toegestuurd. Voor de door mij geprikte data kun je je op individuele basis inschrijven, of met je eigen groepje. Mocht je een eigen groepje al hebben en een andere datum eventueel willen prikken, dan kunnen we dat in overleg doen. Mocht je je groepje kleiner willen hebben, dan kan dat natuurlijk ook. De groep dient dan wel voor 5 personen te betalen.

Bereikbaarheid

De Oude Pastorie bevindt zich op 10 minuten loopafstand van NS Station Geldermalsen. Ook met de auto is de locatie goed te bereiken (A2 of A15).

Hoe schrijf je je in?

Als je je wilt inschrijven, of als je meer informatie wilt hebben, kun je mij een email sturen via gaitri@gaitripagrachchandra.com of een privé bericht via mijn Facebook-pagina Gaitri Pagrach-Chandra.

WOULD YOU LIKE TO BOOK A WORKSHOP TO BE GIVEN IN ENGLISH? Please contact me for more information.