Als je op mijn website zit, ken je mij waarschijnlijk al. Mocht je dit bericht via-via hebben ontvangen, dan is het misschien wel nuttig als ik me kort voorstel. Ik ben Gaitri Pagrach-Chandra, auteur van 5 kookboeken, onder andere Het Nederlands Bakboek (Kookboek van het Jaar 2012) en Zelfgebakken/Warm Bread and Honey Cake (Guild of Food Writers Cookery Book of the Year 2010). Op mijn website kun je veel meer over mij en mijn boeken lezen. Omdat ik regelmatig de vraag krijg of ik workshops geef, heb ik besloten om mijn keuken in de Oude Pastorie in Tricht open te stellen voor jullie en workshops in verschillende thema’s aan te bieden. In kleine groepjes, zodat er veel persoonlijke aandacht is voor de deelnemers. Per workshop, per tijdvak, is er plaats voor 5 personen.

Voor wie zijn de workshops bedoeld?

De workshops zijn bedoeld voor mensen die van lekker eten houden. Kookervaring is meegenomen, maar je hebt geen bijzondere vaardigheden nodig. Die breng ik je bij! Leuk voor vriendengroepjes, clubjes of kleinschalige bedrijfsuitjes, bijvoorbeeld.

Algemeen

De workshops bestaan uit een mix van demonstraties met achtergrondverhalen en zelf doen. Uiteraard gebruik ik mijn eigen recepten tijdens de workshops. Je krijgt ook alle gebruikte receptuur mee naar huis. Van tijd tot tijd prik ik zelf een datum voor een workshop. Dit kan alleen doorgaan als er 5 mensen zich inschrijven. Voor de door mij geprikte data kun je je op individuele basis inschrijven, of met je eigen groepje.

Mocht je een eigen groepje hebben en een andere datum eventueel willen prikken, dan kunnen we dat in overleg doen. Mocht je je groepje kleiner willen hebben, dan kan dat natuurlijk ook. De groep dient dan wel voor 5 personen te betalen. Alle workshops kunnen op verzoek herhaald worden voor groepjes. Wil je een workshop op maat? Ook dat is mogelijk!

Bereikbaarheid

De Oude Pastorie bevindt zich op 10 minuten loopafstand van NS Station Geldermalsen. Ook met de auto is de locatie goed te bereiken (A2 of A15).

Hoe schrijf je je in?

Als je je wilt inschrijven, of als je meer informatie wilt hebben, kun je mij een email sturen via gaitri@gaitripagrachchandra.com of een privé bericht via mijn Facebook-pagina Gaitri Pagrach-Chandra.

 

WOULD YOU LIKE TO BOOK A WORKSHOP TO BE GIVEN IN ENGLISH? Please contact me for more information.

 

Workshop: Bakken met specerijen

Je leert spekkoek en kruidkoek maken én je mag je handen vies maken in het deeg voor Friese Dúmkes. De spekkoek proeven wij samen bij een kopje koffie of thee en, mocht er wat overblijven, dan mag je dit uiteraard mee naar huis nemen! Ook krijg je een kruidkoek mee en je zelfgemaakte dúmkes. Deze workshop zal ongeveer 3,5 uur duren en kost € 50,- per persoon. Een paar reacties van deelnemers:

“Leuk en leerzaam!”

“Gezellige, zéér informatief workshop.”

“Leuk, gezellig en leerzaam!”

“Bakken met een exotisch tintje.”

 

Workshop: Indo-Caribische curry maaltijd

In deze workshop laat ik zien hoe je een Indo-Caribische curry  met kip bereidt. Op verzoek kan het natuurlijk ook vegetarisch. Vervolgens maken wij samen twee soorten roti: de dikke Sada-roti (lijkt een beetje op een naanbrood, qua textuur) en de prachtig gelaagde Paratha, wat meer techniek vereist. Daarbij bereiden we een Indiase zoete lekkernij en eten alles samen op met een bijpassende salade/groentegerecht en een glas wijn of sap. Ik ga uit van 3,5-4 uur, want rustig en gezellig eten hoort er ook bij! De kosten per persoon zijn € 60,-. De workshop begint steeds om 9.30. Workshops staan gepland op de volgende data, maar op verzoek zijn er ook andere mogelijkheden.

Wij hebben inmiddels een flink aantal curry workshops achter de rug en de deelnemers zeiden het volgende:

“Heerlijk gegeten, geluisterd, gekookt en gelachen, leuk!”

“Gezelligheid, gastvrijheid. De tijd is omgevlogen!”

“Leerzaam, leuk en gezellig!”

“Het maken, bakken en ‘klappen’ van de roti waren leuk!”

“A well-organised workshop with interesting content, delicious recipes, nice people, outstanding demonstration, cozy atmosphere and a nice location.”

“Veel passie en verhalen.”

“Geweldig! Wanneer is de volgende?”

 

Workshop: werken met filodeeg

Veel mensen vinden het werken met filodeeg lastig. Ik laat je zien dat het eigenlijk heel makkelijk kan zijn! Als inleiding zet ik een klassieke baklava in elkaar, terwijl ik je vertel wat wel en niet moet met filo. Vervolgens mag je zelf zoete spiraaltjes maken, met een vulling van dikke Turkse room (kaymak) en noten. Daarna gaan we over op iets hartigs en mag je sigaren gaan rollen, met een vulling van lekker gekruid rundergehakt. (Vegetariërs mogen op verzoek een andere vulling gebruiken. Wel van tevoren aangeven!) De kosten per persoon zijn € 55,-. Deze workshop begint om 9.45 uur en duurt ongeveer 3 uur.

 

filo